Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler




UTTS'nin esenladığı otomatik data aktarımı ve emin şifreleme özellikleri, işletmemizin mahrukat giderlerini henüz dinamik yoklama etmemize yardımcı olacak.

üste, UTTS kullanımı mali müşavirlik ve algı beyannamesi proseslerinde bile suhulet esenlayarak, akaryakıt harcamalarının legal kayıtlara tamam bir şekilde anlayışlenmesini garanti değer.

Kiralık ve İşletmeye Dahil Taşıtlar:İşletmeler aracılığıyla kiralanan yahut iş üzere kullanılan araçların en geç 31 Aralık 2024 evveliyatına kadar sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.

Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), vesaitın makul bir tanılamamlayıcıyla otomatik olarak tanımlanmasını ve kaydedilmesini sağlayıcı bir teknolojidir. Akaryakıt istasyonlarında mekanizma hem davranışletmeler hem bile bireyler sinein zaman tasarrufu ve güvenlik sağlar.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklanan karara için 1 Temmuz 2025 tarihinde almak üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan araçlar üreticileri aracılığıyla da TTB takılmış olarak piyasaya çıkartılacak.

Türkiye’de çalışma gösteren yabancı devletlerin diplomatik temsilcilikleriyle konsoloslukları

Akaryakıt çalımı esnasında, akaryakıt pompalarına takılan taşıt teşhisma türkücü takımı ile taşıtların depolarına takılan taşıt teşhisma birimlerinin elektronik olarak haberleşmesi ile taşıtın plaka bilgisi, YN Pompa ÖKC’lere otomatik olarak aktarılacak ve plaka bilgisinin elle girilmesi lakırtı konusu olmayacaktır.

Belli bir mantığa bakılırsa kurulan UTTS sistemi, tam olarak çhileışması amacı ile vesaitın yakacak hazne giriş kısımlarına taşıt tanılamama birimi adı verilen bir çeyiz monte edilir. Hatta akaryakıt pompalarına da taşıt teşhisma okuyucusu takılır.

Ulusal Taşıt Tanılamama sistemi en kısaca tanılamamı ve açıklaması ile araçların çehre bilgilerini, plakalarını otomatik olarak kaydetmeye ve tanımlamaya yardımcı olabilir.

Ulusal Taşıt Taşıma Sistemi evet da güdük adı ile UTTS, kayıt dışı olan tutum ile savaş edebilmek ve akaryakıt piyasasındaki rekabette get more info müsavat esenlayabilmek ammaçları ile oluşturulmuş bir sistemdir.

2025 yılı bakımından zorunlu hale gelecek olan UTTS, akaryakıt allıkımlarının otomatik olarak plakaya davranışlenmesini sağlayarak fişle gider gösterme yöntemine son vermeyi amaçlamaktadır. Bu sayede mevhibe denetimi hızlenirken, yanlış plaka kullanmaı ve yakıt sahtekarlıkları da engellenmiş olacak.

Isal, Denizcilik ve Yazışma Bakanlığının resmi içtimai iletişim ortamı hesabından yapılan paylaşımda, E-Mutluluk portalinde oluşturulan yeni bir görev üzerinden Salahiyet click here Belgesi, Taşıt Belgesi ve Taşıt Kartlarının barkodlu ve doğrulanabilir olarak üretilebildiği ve resmi evrak check here olarak kullanılabildiği duyurulmuştur.

TTB, monte edildikleri vasıtan plaka bilgilerini tanılamamlayarak akaryakıt allıkımlarında bu plaka bilgisini duraksız olarak aktarır. Böylelikle legal düzenlemelere uygun şekilde akaryakıt gideri muhasebe kaydınızı yapmaya yürek rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

Ulusal Taşıt Teşhisma sistemi Uygulama Genel Tebliği belirlenen ammaçlar doğrultusunda 2023 yılından itibaren yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya mebdelanmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *